Taşeron işçilerin devlet kadrolarına geçmesi ile ilgili süreç devam ediyor. 1 milyonun üzerinde taşeron işçiyi kapsayan düzenleme ile ilgili başvurular alındı ve değerlendirmeler bütün hızıyla sürüyor. Bu arada bazı kurumlar değerlendirme sonuçlarını da ilan etmeye başladı.

Değerlendirme komisyonları başvuru sahiplerinin yapılan düzenlemeye uyup uymadıklarına bakıyorlar. Şartları taşıyanların başvuruları kabul ediliyor ve duyuruluyor. Başvurusu kabul edilmeyenlerin, ilan tarihinden 3 gün içinde gerekçesini belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunma hakkı var.

BU TARİHLERE DİKKAT!

Eğer listelerde isminiz yoksa bu itiraz başvurusu hakkını değerlendirin.

Ancak dediğimiz gibi 3 gün süre tanınıyor. Başvurusu kabul edilenler için de Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede yer alan tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

Düzenlemede yer alan kadro takvimine göre kadro için başvuranları gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az 50 puan alması şart olacak.

Sınavlarda başarılı olamayanlar ilan tarihinden itibaren 4 gün içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilecek. Sınav itirazları 5 gün içinde çözülecek.

Faruk Erdem - www.yeniasir.com.tr