Kamu çalışanlarına erken emeklilik imkanı için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu bazı kamu görevlilerine erken emeklilik imkanı geliyor. Düzenlemenin Ekim'de Meclis'e gönderilmesi planlanıyor. Hükümet'ten bir süre önce sağlık çalışanlarına erken emeklilik müjdesi gelmişti. Konu geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde de masaya yatırılmış, hemen her hizmet kolundan bu yönde talep gelince, bu konuda bir komisyon oluşturulması kararlaştırılmıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde komisyon çalışmaları da Kasım ayında başlamıştı. Çalışma sonucunda hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde fiili hizmet zammı verileceğine yönelik ön metinler oluşturulacak. 
 
KOMİSYON ÇALIŞIYOR 
Çalışma sonucunda hazırlanacak rapor kanun tasarısı haline getirilerek Meclis'e sunulacak. Edinilen bilgiye göre; erken emeklilik imkanına yönelik çalışmalarda önemli bir yol kat edildi. Düzenlemenin Ekim ayında Meclis'te görüşülmeye başlanarak yasalaştırılacağı belirtiliyor.
 
5 YILA 1 YIL
Kamuda tüm hizmet kollarının erken emeklilik talebi yer alıyor. Erken emeklilik getirilecek alanların başında sağlık yer alıyor. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kimlerin hangi şartlarla ve süreyle fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlandırılacağı hususu, komisyon tarafından ele alınacak. Sağlık çalışanlarına 5 yıllık çalışmaya 1 yıl yıpranma hakkı tanınması bekleniyor. (Takvim)